viernes, 28 de enero de 2011

Manifest del Grup Dones Cabal

Pegolines i Pegolines, vaig a contar-vos una petita història que sembla un conte, però és vertadera...
Fa deu anys, un grup de Dones prou Cabal, ens vàrem ajuntar, per fer real un dels lemes del feminisme: "les Dones juntes, lluitem, canviem, gaudim".

Lluitem... En el sentit de reclamar i/o exigir igualtat, és a dir, que les dones siguem considerades com a ciutadanes de ple dret en tots els sentits i àmbits de la vida, amb total llibertat per a decidir sobre el nostre cos, agredides o assassinades.

Lluitem (mundialment), amb tenacitat i sense violència, per un món més equitatiu, solitari i igualitari. Volem aconseguir els mateixos drets que els homes en tots els àmbits de la vida: igualtat salarial/igualtat política/ igualtatsocial/ igualtat quotidiana/cap violència masclista sobre les dones. Compartim amb els homes ilitats mundials i privades, però amb una sobrecàrrega de tasques i desigualtats històrica, que urgeix eliminar de la nostra societat!

Canviem... La manera d'estar en el món, la indiferència per l'acció, el fet d'estar soles pel fet de ser d'un grup actiu i compromés amb els canvis socials. Des d'eixa unió, intentem canviar el llenguatge i les actituts sexistes, amb el nostre compromís per la igualtat.

Gaudim... Sent solidàries amb altres col·lectius amb altres davant de les injustícies, gaudim de promoure activitats com el Conta Contes que ha colpit l'ànim i l'ànima dels xiquets i de les xiquetes de Pego ( i en els pares i mares) omplint de joia i rebombori, amb la seva presència, la Casa de Cultura els dissabtes pel matí.

Gaudim també apropant-nos a la joventut, promovem a l'I.E.S. "Enric Valor" de Pego, tallers educatius i de reflexió al voltant de la no violència, intentant trencar estereotips sexistes (multiplicats per la publicitat)   que dificulten la convivència i la igualtat social, amb la participació activa, tots els anys, de xiques i xics.

Cabal va impulsar la crida a la participació de pegolines i pegolins en dos fites històriques i reivindicatives que les dones del món mantenim: 8 de Març i el 25 de Novembre.

La primera és el Dia de la Dona Treballadora, on a més dels avanços en els drets de les dones, s'evidencien les mancances i, malauradament,  es constaten desogualtats salarials i de contractació per raó de sexe, a més de suportar la doble jornada laboral no reconeguda (a la feina i a casa) i per mantindre el nostre dret a pendre desicions que tan sols competeixen a nosaltres.


La segona fita és més actual i també lamentable, és una crida social sl rebuig s ls violència psíquica i física que sofreixen moltíssimes dones del món, únicament pel fet de ser dones! Cada 25 de Novembre un significatiu nombre de dones i homes pegolins es concentresn per denunciar les vides trencades de dones anònimes assassinades per les seues parelles i exparelles, pel simple fet de ser dones. Però pel simple fet de ser dones el que tenim és el dret a la integritat física i a ser respectades en les nostres desicions.

Cabal, dens la xarxa ha constituït, ha instaurat, amb prou acceptació social, el 2sopar literari de tardor", acte que serveix per reconèixer la vessant literària de dones i homes escriptors, compromesos amb la cultura i la llengua d'aquest país.

En aquest recorregut, hem pujat a la ràdio! Actualment, el primer dilluns de cada més!!!

Cabal col·labora amb l'Ajuntament de Pego amb els actes que es realitzen al coltant del 8 de Març i el 25 de novembre. Tantmateix Cabal forma part de la Xarxa de Dones de La Marina, on es fa una convocatòria comarcal, unitària, reivindicativa i soliddària, concloent els actes, en un sopar de dones on reben un mereixcut reconeiximent/homenatge dones que fan o han fet possible que les dones haguem avançat i aconseguit drets, trencant barreres, i arribant a metes i quotes d'acció i representació altes. i ho han fet des del seu lloc en el món, des del treball i en la vida social quotidiana.

A grans trets, aquesta és la nostra història. A Cabal mai hem sigut moltes, èrò si les suficients comper a seguir endavant, promovent actes i tallers, col·loquis, viatges, sopars, contacontes i/o projectes viables.
Clar que ens agradaria ser més! És per això que et convidem a participar ja que voldríem comptar amb tu, també per aquestes coses!!
Cabal és un grup de Dones obert, assequible i fàcil de conèixer... estem al c/Llavador nº5 de PEgo. Pots vindreamb nosaltres per aprticipar, proposar, il·lusionar-te, compartir i fer teu allò de:
JUNTES LLUITEM, CANVIEM,GAUDIM!!!

I per a les dones...
La meitat del cel, la meitat de la terra i la meitat del poder!!!!

Un desig de tot cor del Grup de Dones Cabal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario